Борисов откровен: Пари в държавата няма

Решението на комисията по отбрана е факт: България да изпрати на Украйна "неизправни" ракети

Този път нещата зависят, уважаеми кметове, от вас. Ако се представите добре и победим на местните избори, ще можем да върнем това, което се загуби в държавата, защото колкото и да ми говорите за спортни зали, за градинки, за улици, за магистрали – нищо от това няма да се случи и това са абсолютно празни приказки, защото пари в държавата няма. 3 г. българите направиха така, че от подигравките, че държа мазнинка да има народът – 12 – 13 млрд. във фискалния резерв зимнина, сега няма нищо, а е изгребано и на комшията мазето. 3% дефицит.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

„Какви зали, кмете, за каква ВиК инфраструктура. Когато тръгвахме преди 3 г., оставихме 1,2 млрд. в отделна сметка за ВиК“, подчерта Борисов и посочи, че е добър стопанин и може да се сравни вече 3 г. какво се прави за Ловеч и областта.

Той попита какво стана със санирането, като добави, че ГЕРБ е санирала над 3 хил. блока. „Какво направиха българите тези 3 г., да доведем хора, които какво направиха? Къде ви е „Хемус“? Сега щеше да е готова „Хемус“ при вас, щяхме да сме минали Плевен – Ловеч, щяхме да сме на Търново и т.н. Догодина щеше да е готова“, каза лидерът на ГЕРБ и посочи, че сега ще се сетят да питат „къде е Бойко“.

Борисов добави, че без път и без инвестиции нищо няма да се развие.

„На никой не му липсва нищо. Няма протести, няма нищо. Вие представяте ли си да се бях изтъпанил преди 2 – 3 г. и да кажа, че тук ще има завод за електромобили. Какво щяхте да правите сега, господа – щяхте да ме направите за смях. Но аз нямаше и да го направя. Излъгахте всички с вашето любезно съдействие, със страхотен пиар“, каза още той и добави, че природата е стъкло.

Борисов подчерта, че е влагал във всяко едно нещо сърце и душа. „Имахме визия за целия регион. Защо искахме толкова „Хемус“ – Ботевград –Мездра – Видин и Търново – Русе, защото Северозападът трябва да се развие. Без път, без инвеститори, нищо няма да се развие, ще правите соларни паркове“, отбеляза той.

Лидерът на ГЕРБ продължи: „Това беше едно време заболяване – раздвоение на личността, а сега това е нормалното. Сега ние, нормалното ни поведение, е бившето раздвоение на личността. Цяла сутрин до обяд и следобяд с Кирил Петков, Христо Иванов заедно правим планове и Конституция. Ето, преди малко Христо Иванов като се обади – със 161 гласа приехме Конституцията на първо четене. В момента Делян Добрев води комисии извънредни, за да приемем и пътната карта към Закона за енергетика. И сега трябва да ви кажа, че няма нищо да стане, защото те просто не разбират, не могат, общините не ги интересуват.“

Борисов заяви, че никога не е лъгал и каквото е обещал, го е направил, като отбеляза постиженията на ГЕРБ.

„Гледам, гледам от мен по-добър за пример няма, както и да го гледам“, категоричен е той. Борисов обясни, че ГЕРБ ще препотвърди доверието си при добър резултат на местния вот.

„В София кандидатът за кмет е внукът на Военното контраразузнаване, на Държавната сигурност. Аз не знам как хората го приемат това“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

На ръба сме да можем в следващата 1 – 2 г. да спасяваме, каза още Борисов, като уточни, че водещата роля на ГЕРБ в парламента е да бъдат взети пари по ПВУ.

„Аз съм оптимист, защото съм вярващ човек“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов е категоричен, че „ако объркат и общините, да стане хаосът като в държавата – няма оправяне“.

Той посочи, че доста работа е свършена по отношение на Конституцията и на съдебна реформа, а сега трябва да се свърши и нещо реално за хората – „този лош сън от 3 г. да мине“.

В заключение лидерът на ГЕРБ каза, че се е намесил само в избора за кмет на Ловеч и поздрави за листата за общински съветници.

Източник: БГНЕС