АКТУАЛНИ

Лавров нарече лъжа твърденията на Париж за отсъствието на френски инструктори в Украйна

Лавров нарече лъжа твърденията на Париж за отсъствието на френски инструктори в Украйна

Руският външен министър добави, че като цяло „те бомбардират всичко останало“, припомняйки, че не толкова отдавна срещу Москва бяха нанесени удари с дронове в началото на конфликта.

Официалните изявления на Париж, че няма френски инструктори в Украйна, са нищо друго освен лъжи, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Вижте как нашите френски колеги станаха активни, френският министър-председател Габриел Атал изведнъж започна да казва, че няма инструктори там. Това не е вярно, и те го знаят,“ каза той на репортер Павел Зарубин.

Когато беше попитан за изявлението на президента на САЩ Джо Байдън, че страната няма да позволи на Украйна да атакува Москва и Кремъл, Лавров каза: „Трудно ми е да коментирам това. Но ако го е казал със съзнателен ум и се хвали, че не е наредил бомбардирането на Москва, това предполага, че е възможно да се обстрелва всичко останало.“ Руският външен министър добави, че по същество „те бомбардират всичко останало,“ като припомни, че неотдавна бяха извършени удари с дронове върху Москва в началото на конфликта. „Тогава никой не спря режима на украинския президент Зеленски. Така че няма нужда нашите западни колеги да се опитват да подслаждат собственото си поведение,“ каза Лавров.

Международният икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF) се проведе от 5 до 8 юни.

Темата на тазгодишния форум беше „Формирането на нови области на растеж като основа на многополюсен свят“. Събитието беше организирано от Фондация „Росконгрес“. Информационен партньор на събитието беше ТАСС.

Западът разбра думите на Путин за възможни оръжейни доставки в други региони.

Западът чу и разбра думите на руския президент Владимир Путин за възможни доставки на руски оръжия в други региони на света в отговор на доставката на оръжия за Украйна, заяви министърът на външните работи Сергей Лавров.

„Нямам съмнение, че те го чуха. Нямам съмнение, че го разбират. Все още има хора там, които знаят как да анализират и не само да се занимават с ескалация, за да угодят на своя радикален електорат всеки ден преди друга предизборна кампания. Мисля, че са го разбрали и ще направят изводи,“ каза висшият дипломат на репортера Павел Зарубин.

„Това е абсолютно, както се казва, симетричен отговор. Ако въоръжите нашия враг, ние ще решим сами как да отговорим на вашите враждебни действия,“ каза той относно сигнала, който Москва изпраща на Запада.

Говорейки на пленарна сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF), Путин каза, че Русия все още не е доставила далекобойни оръжия на враговете на Запада, но си запазва правото да го направи в отговор на въоръжаването на Украйна.

Източник: tass.com

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News