Китай, Индия, ОАЕ ще бъдат приоритетни страни в развитието на входящия туризъм в Русия

Китай, Индия, ОАЕ ще бъдат приоритетни

Китай, Индия, Иран, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Саудитска Арабия ще станат приоритетни страни за Русия. В развитието на входящия туризъм през 2024 г.. Според концепцията за популяризиране на руския туристически потенциал на външните пазари. Представена от генералния директор на Центъра за Стратегически изследвания Павел Смелов.

„През 2024 г. ще бъде обърнато внимание на пет приоритетни страни: Китай, Индия, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия. Очаква се до 2030 г. прилагането на представената концепция да доведе до годишен поток от 16 милиона чуждестранни туристи“, каза Смелов.

Чуждестранните туристи вече са добре запознати с Москва и Санкт Петербург, каза той. И добави, че глобалната задача „е да разпространи тази положителна тенденция в други региони на страната“.

Като част от изпълнението на концепцията са планирани популяризиране на туристическата марка на Русия на чуждестранни международни пазари, бизнес мисии за руски туристически агенции, опознавателни турове за чуждестранни туристически агенции и някои други мерки, отбеляза служителят.

Още новини четете в категория Свят.