Калоян Паргов за балотажа: Битката е между финансовия олигархичен капитал и тези, които загубиха от прехода

Паргов: Очакваме подкрепа отвсякъде за Ваня Григорова, тя привлича избиратели с пъстър профил

„Избирателите в София сами ще вземат своето решение, без значение в какъв цвят са те сами взимат своето решение, защото става дума за избор на личности“. Това коментира пред Нова тв. председателят на СИНПИ и общински съветник Калоян Паргов по повод заявената подкреха за Ваня Григорова.

Паргов заяви, че още лятото когато в БСП-София са обсъждали името на Ваня Григорова за кандидат-кмет е направено социологическо проучване. То показало, че синдикалистката печели не малко одобрение от всички парламентарно представени партии. 

„Личността на един кандидат-кмет е много важен, но практиката показва, че ако няма солидна партия зад него няма и успех. Затова смятам, че това е успех на БСП-София и Ваня Григорова“, заяви още Паргов.

Запитан дали е възможно Григорова да е заплаха за лидерското място на Корнелия Нинова, каквито тези се чуват, Паргов заяви: Тя не може да е пряк конкурент на Корнелия Нинова. За да станеш лидер първо трябва да си член на партията, а после да имаш и стаж като такъв.  

„В една предизборна кампания се наслушахме на какви ли не обещания, говорим за проблеми и решения, въпросът е до колко са изпълними“, коментира още Паргов.

По отношение на концесиите в София, председателят на СИНПИ заяви, че е важно от тук нататък да не се допускат такива, като визира тази за водата.

По повод общинския съвет и мнозинствата, Паргов заяви, че става дума за програма, която се подкрепя от различни мнозинства. Той заяви, че обещанията на почти всички кандидати се припокриват, като даде за пример детски градини, паркинги, повече средства за здравеопазване, инфраструктура.

„Битка за бъдещето на София, но е битка между тези които спечелиха от прехода, финансовия олигархичен капитал и тези, които губят от този преход и сега имат възможността да имат свое представителство чрез Ваня Григорова“, така Паргов определи избора за предстоящия балотаж в неделя.