Григор Димитров с великолепна победа над Медведев в Мастърс надпреварата в Париж

Григор Димитров с великолепна победа над Медведев в Мастърс надпреварата в Париж

Григор Димитров записа една от най-зрелищните и престижни победи в кариерата си, надигравайки световния номер 3 Даниил Медведев на Мастърс надпреварата в Париж.

На централния корт на зала „Берси“, в двубой от втория кръг, българинът се справи с първата ракета на Русия след 6:3, 6:7(4) и 7:6 в 3-часов гладиаторски сблъсък, пише сайтът dir.bg.

Двамата предложиха изумителен тенис и много емоции за феновете, но този път Димитров ликува, след като само преди 2 седмици отстъпи на Медведев на турнира във Виена.

Невъзможните отигравания на Гришо пък до такава степен вбесиха опонента му, че той не само си счупи ракетата с блъскане в корта, но и дори за кратко продължи да играе с нея. В друг от случаите пък руснакът отказа да изпълнява сервис заради освиркванията от трибуните и се наложи съдията да се намесва, както и самият Димитров да го помоли да престане с номерата.

В крайна сметка обаче хасковлията успя да спечели двубоя и продължава напред в надпреварата, която е негова последна за годината. Освен ако не реши да зарадва българските фенове и не приеме поканата за участие в Sofia Open.

В следващия кръг той ще играе с Александър Бублик.