ИТН: Асен Василев е финансовият министър, който до няколко месеца ще направи държавния дълг от 49 млрд. лева, а всички ние ще го плащаме

Станислав Балабанов: Забраниха на Делян Добрев да идва в парламента и да участва в днешното гласуване (ВИДЕО)

Той отбеляза, че Асен Василев „се подвизавал“ и в частния бизнес. „Любопитен факт е, че всеки един, който е имал нещастието да му бъде съдружник, после го е съдил. И Павел Езекиев, и Мортен Лунд“, коментира Станислав Балабанов

„Некадърността и алчността в тази страна започват да придобиват литературни измерения. В литературата нещата са преувеличени, хиперболизирани, но, за съжаление, българската действителност е три пъти по-голяма от литературните метафори. Едно от обемните, реални, физически олицетворения на алчността и некадърността си има име и неговото име е, той е Асен Василев“.

Това заяви депутатът Станислав Балабанов в декларация от името на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) от трибуната на Народното събрание.

Балабанов каза, че това е финансовият министър на България, който преди около две години е изхарчил 9 млрд. за девет дни, а преди около месец е успял да изхарчи 11 млрд. лева за няколко седмици. „Това е финансовият министър, който до края на тази година ще направи държавния ни дълг 49 млрд. лева – пари, които пак вие ще плащате“, обърна се депутатът от ИТН към българските граждани и отбеляза, че този дълг ще плащат и следващите поколения.

Той отбеляза, че Асен Василев „се подвизавал“ и в частния бизнес. „Любопитен факт е, че всеки един, който е имал нещастието да му бъде съдружник, после го е съдил. И Павел Езекиев, и Мортен Лунд“, коментира Балабанов. „Последният опарен засега, защото досега бая изгоряха, се казва Себастиан Бретшнайдер, американец, имал глупостта да е съдружник с Асен Василев, след което му се е наложило да води дело срещу Асен Василев, което той явно е спечелил, след като има изпълнителен лист за 5 млн. лева срещу него“, каза депутатът.

„И тук, както казва Мортен Лунд, не аз, че Асен Василев е измамник, но много умен измамник, той много умно и измамно си продава имота на „Чаталджа“ заедно с другия умник, г-н Даниел Лорер, на чистата като сълза бизнесдама Станислава Арнаудова, известна в публичното пространство като Мис Винетка, защото според публикации в медиите била взимала по 7% от всяка продадена винетка в държавата, а г-н Себастиян Бретшнайдер има да взима 5 млн. и май да пие една студена вода от чешмата, през която Асен Василев си поливаше туите в двора на имота си“, коментира Станислав Балабанов.

Депутатът от ИТН се спря и на коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по темата за продажба на имота на ул „Чаталджа“. Според Балабанов Борисов, „явно вече и от възрастта“, става все по-доверчив и е много наивен.

„В началото ви казах, че Асен Василев е олицетворение на алчността и некадърност, всъщност пропуснах да добавя и на лъжата“, заяви още депутатът от ИТН и цитира изказване на Василев, че няма да влязат в коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Когато лицата на дълбоката държава и корупция у нас престанат да говорят през медиите за проверки и морал, когато наистина настъпи промяната, когато наистина видим работещи институции, когато наистина има реформирана съдебна система, тогава мястото на Асен Василев няма да е на остров, а ще е в затвора“, заяви Станислав Балабанов.