Интересно изказване на Ивелин Михайлов от „Величие“: С ГЕРБ работим добре

Интересно изказване на Ивелин Михайлов от "Величие": С ГЕРБ работим добре

Кои са партия „Величие“ и как ще се пренареди политическият пъзел? Задава ли се правителство „Борисов-4“ или идва нов месия? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България“ направиха Ивелин Михайлов и Николай Марков от политическата формация, която изненадващо за мнозина успя да преодолее 4-процентната граница за влизане в НС.

По думите на бизнесмена-политик България има „перфектно законодателство, което уточнява по какъв начин трябва да се спазват редът и законността в страната“. „Но то не се спазва. Затова, каквото и да променяме, ако същите процеси продължават – ние няма да имаме грам напредък. Ние знаем конкретните проблеми и искаме НС като орган, който трябва да контролира изпълнителната власт, трябва да установи защо се случва това нещо. Имаме конкретни идеи и предложения. Основната ни функция е да работим за България. До момента не сме видели някой да прави това“, подчерта Михайлов.

„Ние сме парламентарна република. А България не се управлява от парламента. Тоест, първо трябва да върнем парламентарната република на дневен ред. Второ – да осветим процесите и философията, чрез които се взимат управленските решения. Откъде се взимат тези решения, кой ги взима и какви са резултатите от тях. Това ще осветим“, коментира Николай Марков въпроса каква е амбицията на партията му в НС. Той подчерта, че „чисто коалиционно няма да подкрепят мандатоносител, но тематично може да се търси подкрепа“. 

„Величие“ ще участват в тематични коалиции по теми, допълни идеологът на сензацията на последните избори. „Но ние не познаваме в момента желанията на другите в парламента“, заяви Михайлов. Той бе категоричен, че не биха подкрепили създаването на каквото и да било правителство.

„По линия на Украйна имаме различия с „Възраждане“. Костадинов иска да помагаме на Русия, а ние сме за неутралитет. Ние сме за да останем в НАТО и ЕС, категорично и ясно. Ние не сме евроатлантици. Ние сме българи и за нас сега това е най-доброто решение“, заяви още Ивелин Михайлов.

Той уточни, че с ГЕРБ работят добре във Ветрино, но националната политика на ГЕРБ била „пагубна“.

Бизнесменът-политик отрече публикациите в „Капитал“, че поддържа въоръжени отряди под прикритието на спортен клуб. Според него спорът му с издателя на „Капитал“ е заради желанието на Иво Прокопиев да постави ветрогенератори във Ветрино – общината, от която тръгна „Величие“.

Михайлов отхвърли твърденията и че създаденият от него „Исторически парк“ е финансова пирамида.

 

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News