ГЕРБ започват преговорите за кабинет

ГЕРБ започват преговорите за кабинет

ГЕРБ – СДС изпрати покани за срещи до партиите, които ще влязат в 50-ото Народно събрание.

На тези срещи ГЕРБ – СДС предлага да бъдат обсъдени въпроси, важни за обществения дневен ред, както и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България. Това беше съобщено от пресцентъра на партията.

Преговорите от страна на ГЕРБ – СДС ще бъдат водени от народните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. В поканите се предлага срещите да се проведат според електоралната тежест на партиите на последните избори.

17 юни 2024 г.:

13:00 ч. – ДПС

15:00 ч. – ПП – ДБ

17:00 ч. – Възраждане

18 юни 2024 г.:

11:00 ч. – БСП

13:00 ч. – ИТН

15:00 ч. – Величие

Срещите ще се провеждат в сградата на Народното събрание. След всяка среща, преговорният екип на ГЕРБ – СДС ще прави кратки изявления за медиите.

На 13 юни Борисов обяви, че ще бъде сформиран преговорен екип и предложи съставянето на експертен кабинет, който да бъде доминиран от ГЕРБ по важните министерства. Той подчерта, че особено важни позиции като премиер, външен министър и министър на отбраната трябва да бъдат заети от представители на ГЕРБ.

„В понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Трябва да се постигне общо разбиране и паралелна работа, поради изострените отношения между лидерите. Смятам, че това би било ефективно,“ заяви лидерът на ГЕРБ в четвъртък.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News