ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет с втори и трети мандат при никакви условия

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет с втори и трети мандат при никакви условия

ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложения за кабинет с втория и третия мандат при никакви условия. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ.

Още преди да е ясно кога точно ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, от ГЕРБ декларираха, че няма да го подкрепят. При това – при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

„Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство“, се казва в позицията на ГЕРБ. 

От там припомнят, че предложената от тях формула за съвместно управление и споделена отговорност за кабинет с ясна програма, не е получила подкрепа.

„Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н  – това не е разум, а политически инат“, посочват от ГЕРБ.

„Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, завършва позицията на първата политическа сила.

 

Източник: БНР

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News