АКТУАЛНИ

ГЕРБ призова премиера да оповести доклада на ДАНС за машинното гласуване

ГЕРБ призова премиера да оповести доклада на ДАНС за машинното гласуване
Само след публикуване на доклада на ДАНС избирателите ще могат да разберат въз основа на какви данни ЦИК спря машинното гласуване.

С цел да бъдат избегнати всякакви опити за политически спекулации, ГЕРБ призовава министър-председателя Николай Денков да публикува на сайта на Министерския съвет доклада на ДАНС, който няма гриф за сигурност. Това съобщиха от партията в пост в профила си във Фейсбук.

„Докладът на ДАНС е изпратен до премиера, президента и председателя на Народното събрание. Не разбираме защо, след като ДАНС е пряко подчинена на премиера и след като докладът е изпратен до премиера, Кирил Петков и Атанас Атанасов призовават друг да публикува доклада?

Припомняме също, че заместник-директор на ДАНС е бившият депутат от ПП Петър Петров.

Време е Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ да осъзнаят, че управляват държавата и няма нужда да призовават, а да управляват.

Само след публикуване на доклада на ДАНС избирателите ще могат да разберат въз основа на какви данни ЦИК спря машинното гласуване“, пишат още от партията.

От правителствената информационна служба съобщиха, че министър-председателят акад. Николай Денков ще направи изявление днес от 14:00 ч. в Министерския съвет по повод решение на правителството, взето на подпис.