Енергийният експерт Пламен Павлов: Отварят пътя за горене на опасни медицински отпадъци в ТЕЦ-вете

Енергийният експерт Пламен Павлов: Отварят пътя за горене на опасни медицински отпадъци в ТЕЦ-вете

Забраняват горенето на въглища, за да отворят пътя за горене на опасни медицински отпадъци в ТЕЦ-вете, това заяви енергийният експерт Пламен Павлов в сутрешния блок на телевизия „Алфа“.

Той разкри, че борсата за търговия с въглеродни емисии се намира във Великобритания и е извън контрола на Европейската комисия.

В търговията с квоти за въглеродни емисии големите играчи са американски хедж фондове, които извършват огромна спекулация с цената на тези емисии, разкри Пламен Павлов. На практика това е нова криптовалута за тези играчи. Те са създали такава система, чрез която произведената електроенергия да не се продава на най-ниската цена, а да се продава на най-високата цена, разясни експерта. Той даде банален пример с произведената евтина електроенергия от АЕЦ „Козлодуй“, която се произвежда в България, но вместо да се продава на най-евтината цена, тя се продава на най-високата цена през борсата, тъй като играчите са създали такава система.

Пламен Павлов разкри, че без въглероден двуокис планетата не може да съществува и, че в момента изцяло преработва произведения от хората въглероден двуокис. Европейската комисия е в плен на зелената мафия, която е измислила „Зелената сделка“, за да се обогатява на гърба на европейските граждани и да контролира икономиката на страните от ЕС.