Елена Гунчева: НЯКОЙ РАЗБИРА ЛИ В КАКВО ПОЛИТИЧЕСКО БЛАТО СМЕ

Елена Гунчева: И русофоби и русофили забравят едно много важно нещо - България

ОТ УПОР публикува без редакторска намеса позицията на Елена Гунчева:

НЯКОЙ РАЗБИРА ЛИ В КАКВО ПОЛИТИЧЕСКО БЛАТО СМЕ

 
Изцяло съм „за“ оставката на правителството. Но понеже никога не отричам, без да се замисля какво следва, нека да поразсъждаваме какво може да се случи?
От проучванията на електоралните нагласи се вижда, че ГЕРБ са първа политическа сила, следват ги ПП, след това Възраждане, ДПС и т.н. Някакви чудеса в това подреждане трудно могат да се очакват, освен ако на сцената не излезе нов проект, но пък за такъв ще трябва все пак някакво време да се наложи.
 
Ако има избори, ГЕРБ ще спечелят. Тоест Борисов ще се върне на бял кон. Честно казано, той и Денков са ми на фотофиниш по отвращение и погнуса. Ако ПП спечели или са близко до ГЕРБ, отново ще имаме сглобка, сглобена в задния двор на Козяк.
Да приемем с много условности, че Възраждане стане първа политическа сила. То няма как да стане с пълно мнозинство, тоест ще са зависими от останалите партии в парламента – евроатлантическите. И понеже няма да се разберат, ще има избори до дупка. И макар откровено да не ги харесвам, ще се опитам да бъда обективна – идеите са добри. Проблемът е, че ръководството има съвсем други намерения, а кадрите им са потресаващи. Въпреки добрите пожелания, няма как с продавачки, зидаромазачи и шофьори да управляват държавата, подкрепени от най-необразованата и опростачена част от обществото.
Още по-опасно ще бъде ДПС да управлява, не че не се опитва постоянно да го прави. Но тяхно самостоятелно управление ще смели и последните остатъци от българската независимост и държава.

БСП има нисък резултат, а грешките, допуснати от ръководството и участието в кабинета на Кирил Петков, избирателите им скоро няма да забравят.

ИТН бяха първи и видяхме докъде се докарахме.

Та, много моля сериозните анализатори да намерят решение на този ребус. Разбира се, това правителство трябва да се махне. Въпросът е какво правим след това, или си ги въртим партиите, докато накрая останат да гласуват само депутатите и роднините им?
Много хора се надяваха по-рано на Президента Радев и евентуално президентска република. За съжаление, както вече казах, Радев си прибра юмрука и кротко започна да си назначава служебни кабинети, които също видяхме какво правят. Защити зеленият сертификат и ваксините и мерките. Участва в Триморието. А и няма как на подобен пост американците да допуснат човек, когото не могат да контролират.
 
Нова партия, дори да се създаде, ако няма пари и логистика, а се знае те откъде се дават, няма да успее. Затова и смятам, че стигнахме дъното на политическата безизходица.
Управляващите не могат да продължават по същият начин, въпреки че искат, а народът не ги иска. Гордиев възел се разсича по един начин. И както винаги казвам, трябва да видим врага! А врагът е на Козяк! Оттам като отровен паяк плете паяжините си и ни определя политиката.
 
Много внимателно обмислете вариантите. И да намерим решения, защото това повече не се издържа – тази гавра и подигравка с България от хора, които са се продали и са ни предали. И които правят законите ни и определят политиката ни.
 

Елена Гунчева-Гривова, Фейсбук

Още новини четете в категория Новини