Адв. Елена Гунчева – Гривова пред MEDIAMALL: Тексас не е само новина, а е война

Тексас не е само новина, а е война

Елена Гунчева-Гривова е адвокат, автор на книгите – „България обича героите си мъртви“ и „Оглушителното мълчание на българите“. На парламентарните избори през ноември 2021 година е избрана за народен представител от 16-ти МИР – Пловдив град.

Г-жо Гунчева-Гривова, тези дни в много русофилски групи в социалните мрежи се коментират събитията в Тексас, какво е Вашето виждане по този въпрос и това засяга ли по някакъв начин България?

        Разбира се, всичко, което се случва в някоя от големите световни сили, ни засяга. По света се водят много войни, като основните са не между държави, а между разбиранията на държавите и правителствата им за света. Дали да изберем света на консерватизма, семейството, децата, вярата, националните държави, или ще изберем мултикултурната държава, в която се приемат без ограничения бежанци, мигранти, налага се културата на много етноси извън националния. Особено сега пред европейските държави стоят много важни въпроси, свързани с приемането на мигранти. 

     Видяхме политиката на почти безконтролно приемане на мигранти

 как доведе до увеличаване на престъпността, проблеми с обществения ред, проблеми в образователните системи. Заедно с налаганата на държавно ниво толерантност, на принципа на махалото се увеличават и националистическите идеи, което е опасно, защото всички знаем докъде може да ескалира подобно противопоставяне. Точно затова и е важно какво се случва в Тексас. Тексас е пример за двата вида политика – на приемане на мигрантите и безгранична толерантност към всички проблеми и различия и другата – на отстояване на националната идентичност и недопускане на чужди култури и етноси, които да подменят основния национален елемент. Ще обобщя: дали да строим стени срещу чуждите, за да запазим живота си такъв, какъвто е досега и националната си идентичност, или да махнем бодливата тел и да пуснем хиляди, дори милиони мигранти с различен етнос, култура, обичаи, вяра и разбирания да станат част от държавата ни с всички последици от това.

В България има много етноси, които живеят в разбирателство. Какво се промени сега?

        Със съвсем малки изключения, другите етноси в България са се интегрирали в обществото, и макар да имат различен език, култура, вяра и обичаи, то те не се опитват да ги налагат на българите и да искат те да бъдат приемани от всички. Ще дам пример – аз уважавам вярата на всеки вярващ човек, без значение в кой Бог. Но съм готова да дам живота си, ако някой се опита да промени моята вяра. Мога да говоря чужди езици, но съм готова на всичко, за да защитя родния си български език. А в момента виждаме в Европа да никнат все повече джамии, а някои държави да забраняват християнските символи на публични места. Дори в България в някои детски градини се беше поставял въпроса за храната, че не отговаря на изискванията на определени етноси и религии, което е безумно. В края на краищата България е държавата на българите. Затова ние – българите, сме си създали наша държава, за да не се налага да приемаме чужди език, вяра, традиции, обичаи и закони. Българите сме държавообразуващият елемент на тази земя и имаме правото да изискваме от всички останали да се съобразяват с това. На който не му харесват езика ни, вярата ни и обичаите ни, е напълно свободен да отиде там, където ще се чувства приет и ще може да бъде сред свои. Ще го кажа пределно ясно: ако няма българи – българи със собствен български език, с християнска вяра, с български обичаи, култура и традиции, няма България, ще остане само едно наименование, което ще е кухо. България я има, докато има българи с българско национално самосъзнание. И ние, разбира се, имаме право да се защитаваме срещу всеки, който се опитва да промени това.

България прие много бежанци. Какво е Вашето мнение?

        За съжаление голямото желание на евроатлантиците да станем „европейци“, макар и да сме такива повече от тринадесет века. Доведе до фатални грешки в политиката на държавата. Ние много пъти сме приемали бежанци.  Например много арменци след геноцида в Османската империя, намериха свой дом в България. Но никога не е имало толкова различни, чужди по култура, вяра и обичаи мигранти в България. Също и хиляди украинци, които засега издържаме. Въпреки че пращаме оръжия и помощи за стотици милиони на Родината им. Виждаме и арогантното им поведение, което определено дразни много наши сънародници. Винаги сме готови да помогнем, но не сме готови да се оставим да ни се качат на главата. Обсъжда се, че ЕС може да вземе решения за разселване на бежанци. За промени в миграционните закони, от които България ще бъде много ощетена. И не знам доколко ще може да се защити. На практика се подготвя подмяна на населението ни. Заедно с изкупуването на земя от чужденци. 

    Нека да не позволяваме европейското мислене да ни попречи да видим огромната опасност 

з за нацията и държавата ни. Защото кръвта вода не става. И тъй като темата започна от Тексас – жителите на щата и губернаторът на щата искат да защитят досегашния си начин на живот. И не искат чужденци да им налагат да го променят. Искат да си защитят границите от нелегални, а и легални мигранти, като това е съвсем нормално и естествено. Трябва да разберем, че политиката на англоционисткото управление на много държави по света. Няма нищо общо с интересите на народите и държавите, които управляват. Време е да си зададем въпроса – на коя страна в тази война ще бъдем? Дали ще бъдем консервативни, със запазване на националната ни идентичност, или либерални? Kоето ще наложи пълна промяна на начина ни на живот и дори самата ни държава. Въпросът е много тежък и неудобен дори за коментиране. Но все някой трябва да го постави. И все пак да се съобрази с мнението на българите, а не на платените агенти и лобисти. Kоито се опитват да ни втълпят колко е лошо и срамно е да си българин! И последно ще повторя: България е държавата на българите!

     Още новини четете в категория „НОВИНИ„.

Димитър Байрактаров, MEDIAMALL