АКТУАЛНИ

1 000 000 ЕВРО ОТКРИТИ В ТАЙНА СТАЯ В КЪЩАТА НА ЕКСОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ВАРНА

1 000 000 ЕВРО ОТКРИТИ В ТАЙНА СТАЯ В КЪЩАТА НА ЕКСОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ВАРНА

Първа и единствена на 21 юни т.г. АФЕРА информира, че Комисията по противодействия на корупцията /КПК/ след няколко месечно разследване влезе в къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник от ДПС – Сали Табаков.

Екипите на КПК бяха подпомагани от екипи на МВР – Варна.

Обстойно бяха претърсени както къщата, така и офиса на Сали Табаков, както и дома на тъста му, през чиято фирма минаха 28 милиона, получени от обществени поръчки от МОН, за които алармира АФЕРА в свое разследване.

Разпитани са много свидетели, както и са извършени множество следствени действия, които продължават от екипите на КПК на терен във Варна.

При обиска на къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник на ДПС във Варна, на Сали Табаков му става лошо. Това се случва преди да му бъде наложен първоначално полицейски арест от 24 часа. Откаран е в болница във Варна, след което е откаран в болнично заведение в столицата.

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на Сали Табаков за извършени тежки финансови престъпления, а Варненската окръжна прокуратура отделно е образувала досъдебно производство за откритите незаконни патрони.

АФЕРА разкри, че в къщата на Сали Табаков са открити 20 000 незаконно притежавани патрона за късо оръжие.

В къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна Сали Табаков е открита и тайна стая, замаскирана с шкафове и мебели, в която екипите на КПК са открили … 1 000 000 евро в кеш.

Открити са и килограм злато и гранати.

Открити са и множество други уличаващи доказателства, както и фалшиви ордери.

СГП ще наложи мярка за неотклонение на Сали Табаков, който понастоящем е отведен в болница в столицата.

Брилянтна работа на Комисията по противодействие на корупцията /КПК/, която месеци наред работи по това разследване тихо, професионално и хладнокръвно, за да закове разработката до успешен край.

Междувременно АФЕРА научи, че областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфат ще бъде отстранена от поста, поради изключително близки и тесни отношения със Сали Табаков.

Както вече писа АФЕРА за Филиз Хюсменова – депутат от ДПС от Варна, лансирана от Сали Табаков, също настават лоши дни, поради близостта си с Табаков като негов „параван“.

Източник: Afera.bg

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News