АКТУАЛНИ

Земеделците, които не подписаха споразумение, прекратяват протестите

Земеделците, които не подписаха споразумение, прекратяват протестите

Представителите на протестиращите земеделци, които настояват за оставката на земеделския министър Кирил Вътев и правителството, спират с демонстрациите, заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, предава NOVA. 

„Днес ще вземем решение. Ние най-малко искаме да създаваме проблеми. Още повече след изказването на акад. Денков от вчера – че няма да се срещне с нас, защото сме искали оставка, ще призовем колегите да спрем и да останем в стачна готовност и да видим как ще се развият събитията”, заяви Върбанов.

Преди ден над 1000 фермери се събраха пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си. Инициативният комитет внесе заявление за среща с министър-председателя Николай Денков и входира в деловодството декларацията с исканията на протестиращите.

Очакваше се от 10:30 до 14:00 часа фермери от Асоциацията на земеделските производители в България да протестират с пътна блокада на главния път Русе – Велико Търново в село Поликраище, предава БНР.

От Асоциацията на земеделските производители в България заявиха, че протестите са реакция на недоволството им от водената политика в сектора през последните месеци от министър Кирил Вътев и липсата на цялостна визия и политика за развитие на сектора, с която да се защитят интересите на всички земеделски производители.

Премиерът Денков вече обяви, че оставката на земеделският министър за него не стои на дневен ред и посъветва протестиращите да прочетат подписаното споразумение с част от земеделците, което според него решава много от казусите, предизвикващи недоволство в бранша.

 

Още новини четете в категория Новини