Започна поредната среща на премиера и земеделския министър с протестиращите организации

Започна поредната среща на премиера и земеделския министър с протестиращите организации

Започна поредната среща на премиера Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев с протестиращите организации, обединени в Българската аграрна камара.

На влизане представителите на браншовите организации бяха предпазливи в коментарите си дали днес ще се стигне до споразумение по така наречената украинска помощ.

Новото предложение на правителството предвижда зърнопроизводители с площи до 3 хиляди декара да получат по 20 лева на декар, а за останалите – по 10 лева на декар, обяви председателят на техния национален съюз Илия Проданов:

„Нека да видим докъдето ще стигнем, защото не мисля, че това е крайното, което можем да постигнем като споразумение. Аз затова казвам, че имам определени червени линии, от които нямам позволение да отстъпя. Надявам се да не ги стигнем днес и да излезем със споразумение“.

Проданов направи уточнението, че говори само от името на Националния съюз на зърнопроизводителите:

„Българска аграрна камара е съставена от още 12 такива организации. Не мога да кажа дали ще стигнем вътре до разбирателство с всяка една организация“.

Илия Проданов заяви, че се извинява на всички, които търпят неудобства заради продължилите четвърти пореден ден блокади на пътища.

 

Източник: БНР

Още новини четете в категория Новини