Захарова: Плановете за разполагане на американски ракети в Германия са с цел спасяване на репутацията на Байдън

Захарова: Плановете за разполагане на американски ракети в Германия са с цел спасяване на репутацията на Байдън

Съобщението за плановете за разполагане на американски ракети със среден и по-малък обсег в Германия имаше за цел да спаси репутацията на президента на САЩ Джо Байдън, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова пред телевизионния канал „Россия-24“.

„Вашингтон предприема поредица от мерки, за да спаси кандидата на либералните демократи след провала на дебата му, когато цялата страна беше ужасена и започна да се пита как информационната политика на САЩ е направила невъзможно правителството и обществеността да получат реална представа за Физическото състояние на Байдън“, каза тя.

„Всичко това се прави, за да се отвлече вниманието на обществото от проблема, който сега стои пред Съединените американски щати“, добави дипломатът.

По думите на Захарова затова се предприемат драстични стъпки, правят се вътрешно- и външнополитически изявления и се раздухва ситуацията около Украйна.

Вашингтон и Берлин заявиха по-рано в съвместно изявление, че САЩ ще започнат разполагането на способности за пожари на далечни разстояния в Германия през 2026 г., „които имат значително по-голям обсег от сегашните наземни пожари в Европа“.

Източникк: TASS

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News