Захарова: Американските медии се престориха, че не знаят за злоупотребите на Киев в Донбас

Захарова: Американските медии се престориха, че не знаят за злоупотребите на Киев в Донбас

Факти за издевателствата, извършени от киевския режим в Донбас, бяха предоставени от руска страна, но американските медии направиха всичко, за да не се види тази истина, каза официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на вестник „Известия“ на запитване. за коментар на статията в The New York Times, информираща за убийството на пленен руски войник с позоваване на медицински работник в екипа на чуждестранни наемници.

„Смешно е да гледаме как американски репортери, новинарски издания, вестници, телевизии и интернет платформи се преструват, че уж не са знаели нищо за малтретирането на цивилни жители на Донбас, сега нови руски региони, от режима в Киев в продължение на седем години. Те се преструват, че не знаят знаят за измъчване на хора, заловени от украинските въоръжени сили, националистически батальони и така нататък, и сега, виждате, един германски лекар започва да им отваря очите или те започват да се преструват, че това е нещо ново за тях“, каза Захарова, цитирана в. Телеграм канал на новинарското издание.

„Човек не трябва да се поддава на хитрост и да не вижда основното: всички факти са предоставени от руската страна, от жителите на Донбас и репортерите, които са съобщили тази информация на световната общност за сметка на живота си. Американски репортери, американски новинарски издания и The New York Times в не малка степен направиха всичко, за да не видят тази истина“, отбеляза тя.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News