Времето на 8 ноември 2023 година

Времето на 26 февруари 2024 година

 Минималните температури ще са между 8° и 13°, по-ниски на места по високите западни полета, в София – около 6°.

През деня през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още рано сутринта от северозапад ще започнат валежи от дъжд. В югоизточните райони валежите ще са по-късно вечерта и през нощта срещу четвъртък, там е възможно и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са в широки граници: от 13°-15° в Северозападна България до 23°-25° в югоизточните райони където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър и ще има повече слънчеви часове. В София максималната температура ще е околВ планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от дъжд, над 2500 метра – от сняг, значителни в масивите от Западна България. Преди обяд ще духа умерен югозападен вятър и все още ще е топло с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 7°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават, с тях и височината над която валежът ще е от сняг ще снижи до около 1500 метра.

Над Черноморието сутринта ще има ниска облачност, в отделни райони и мъгла. До обяд видимостта ще се подобри, облачността временно ще намалее до слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд. На отделни места ще прегърми. През по-голямата част от деня ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 20°-24°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 9 мин. и залязва в 17 ч. и 10 мин. Продължителността на деня е 10 ч. Луната в София изгрява в 1 ч. и 51 мин. и залязва в 15 ч. и 10 мин. Фаза на луната: три дена след последна четвърт.