Времето на 18 октомври 2023 година

Времето на 26 февруари 2024 година

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е близко до средното за месеца.

Днес още сутринта облачността от северозапад ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. До обяд на отделни места, главно в планинските райони в Южна България, ще има слаби валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. По Черноморието ще продължи да духа до умерен вятър от североизток, в останалата част от страната ще е слаб, с южна компонента. Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, в София – около 17°.

Над планините до обяд облачността ще е значителна, на отделни места в масивите в Южна България ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър, по най-високите части от северозапад, в останалите райони до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

По Черноморието облачността от север ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Преди обяд на отделни места по южното крайбрежие, където облачността ще е все още значителна, ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18°-19°. Температурата на морската вода е 18°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 43 мин. и залязва в 18 ч. и 39 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 55 мин. Луната в София изгрява в 11 ч. и 42 мин. и залязва в 20 ч. и 30 мин. Фаза на луната: четири дни преди първа четвърт.