На места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 3° и 8°, в София около 2°. През деня през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад ще се увеличи и на места, от запад на изток, ще превали слаб дъжд. Още преди обяд в Дунавската равнина, а след обяд в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Все още топло с максимални температури между 16° и 21°, в София около 15°, но след пладне температурите ще се понижават.

 

Времето на 15 ноември 2023 година

 

В планините облачността също ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра сняг, но с понижението на температурите през деня границата между дъжд и сняг ще се понижава. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и на места по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максимални температури: 15°-18°. Температурата на морската вода е от 10°-11° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 18 мин. и залязва в 17 ч. и 3 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 44 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 41 мин. и залязва в 18 ч. и 13 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.