Владимир Путин: Външният натиск се превърна в стимул за растеж на собственото производство на Русия

Владимир Путин поздрави руснаците за обединението с нови региони

В Русия е дошло времето за нови възможности за развитие на регионалните икономики, външният натиск се превърна в мощен стимул за растеж на местното производство.

Това каза руският президент Владимир Путин на среща с новоизбраните ръководители на руски региони, съобщават руските медии.

„Ключовият фактор за благосъстоянието на руските семейства, увеличаването на техните доходи, решаването на демографските и социалните проблеми, е развитието на регионалните икономики, укрепването на тяхната кадрова, образователна, технологична база и създаването на нови работни места. В тази връзка сега е време за нови възможности и нови подходи“, каза още Путин.

„Външният натиск в крайна сметка се превърна в мощен стимул за растежа на нашето собствено производство, отключвайки нашия собствен потенциал в различни области“, подчерта Путин.

Владимир Путин също така обърна внимание на факта, че правителството, заедно с федералните и общинските власти, трябва да предостави цялата необходима подкрепа на компании и предприятия, които са готови да заемат свободни ниши, да им предложат проекти, включително високотехнологични, които се търсят от икономиката и отговарят на националните цели и приоритети на Русия.

Източник: „Труд“

Още новини четете в категория Новини