Великобритания подкрепя САЩ за атаките в Близкия изток

Великобритания подкрепя САЩ за атаките в Близкия изток

Говорителят на правителството на Обединеното кралство каза пред телевизионния канал Sky News, че Обединеното кралство отдавна осъжда дестабилизиращата дейност на Иран в целия регион, включително неговата политическа, финансова и военна подкрепа за редица въоръжени групи.

Лондон подкрепя правото на Вашингтон да отговаря на атаки срещу американски военнослужещи и остава лоялен съюзник на Съединените щати, заяви правителството на Обединеното кралство, коментирайки ударите, нанесени от ВВС на САЩ на територията на Сирия и Ирак.

„Обединеното кралство и САЩ са стабилни съюзници. Не бихме коментирали техните операции, но подкрепяме правото им да отговарят на атаки“, каза говорител пред телевизионния канал Sky News. „Ние отдавна осъждаме дестабилизиращата дейност на Иран в целия регион, включително неговата политическа, финансова и военна подкрепа за редица въоръжени групировки“, каза той.

САЩ нанесоха четири серии от удари по позиции на проирански милиции, разположени в провинция Дейр Ез Зор в Сирия. Бомбардирани са обекти на паравоенните групировки в пустинния район Маядин и източно от град Абу Камал близо до границата с Ирак. ВВС на САЩ също нанесоха удари по позиции на проирански въоръжени групировки близо до село Ал-Каим в западен Ирак, близо до границата със Сирия.

Централното командване на САЩ каза, че въздушните удари, които са поразили повече от 85 цели, са били насочени срещу силите Кудс на Ислямската революционна гвардия на Иран (IRGC, елитни части на иранските въоръжени сили) и свързани групи.

Източник: ТАСС

Още новини четете в категория Новини