В Черно море се води битка между руския флот и диверсанти на украинските въоръжени сили

В Черно море се води битка между руския флот и диверсанти на украинските въоръжени сили

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че в Черно море се води битка между руския флот и диверсанти. Съответната публикация беше публикувана в неговия канал в Telegram.

„Във външния рейд се чуват силни звуци – Черноморският флот отблъсква  атака на подводни диверсионни сили и средства на противника“, пише служителят.

На 18 октомври руското министерство на отбраната съобщи, че Черноморският флот е унищожил безпилотен катер на украинските въоръжени сили в централната част на Черно море.

На 16 октомври руските войски унищожиха и катер на украинските въоръжени сили. Ударът е нанесен от военноморската авиация. Освен това военното ведомство разказа за ликвидирането на три високоскоростни катера с десантни групи от силите за специални операции на украинските въоръжени сили.

Преди това на 21 септември украинските въоръжени сили се опитаха да атакуват Крим масово с помощта на дронове. В резултат на операцията на ПВО над Черно море и територията на Крим бяха унищожени 19 украински БЛА. Един БЛА е бил свален и над териториите на Курска, Белгородска и Орловска области.

По-рано украинският президент Владимир Зеленски заяви, че украинските въоръжени сили не могат да прехвърлят военни действия на руска територия, тъй като това застрашава страната от международна изолация. Политикът направи това изявление в ефир на телевизионния канал Рада.