Уволниха високопоставен шеф в АПИ. Корупционни схеми ли са причината?

Уволниха високопоставен шеф в АПИ

Уволниха високопоставен шеф в АПИ. Корупционни схеми ли са причината?

През последните дни държавата се тресе от поредния корупционен скандал по високите етажи на властта. В същото време се извършва разчистване на редиците и пренареждане на фигурите. Едва ли е тайна за обществото и съответните разследващи органи, че корупцията вирее най-вече в държавните структури. При това не кои да е, а в тези структури, в които се разпределят порции за милиарди левове.

Една от тези държавни структури е Агенция „Пътна инфраструктура“, в която се въртят милиарди за ремонти на пътищата. Преди броени дни MEDIAMALL съобщи за уволнението на член на УС на АПИ в лицето на инж. Десислава Паунова. Днес нашите източници ни информираха за ново ключово уволнение.

Този път с поста си на директор на ОПУ – Велико Търново се е разделил Венцислав Ангелов. Той бе за известно време и председател на АПИ. Ангелов е известен в Агенцията като „човекът, който непрекъснато „изправя“ Присовските завои край Велико Търново“. Според нашите източници уволнението на Ангелов е свързано и с онзи един милиард лева, който бе отпуснат за ремонт на пътища в Северна България.

По информация на нашите източници от известно време тече разследване за корупционни практики в АПИ. Периодите, които се разследват обхващат и времето когато Ангелов бе шеф на АПИ, а Паунова член на УС на Агенцията.

Припомняме, че бившият шеф на АПИ Венцислав Ангелов се е изявявал и като истински джигит на пътя и абсолютен рецидивист по нарушаване на Закона за движение по пътищата. Само в периода между месеците март и юни Ангелов е нарушил пет пъти закона с превишаване на скоростта в градски условия, като едно от нарушенията е с повече от 50 км превишена в град София, за което законът предвижда отнемане на шофьорската книжка. Вместо да му бъде отнета книжката обаче, Ангелов е представил пред КАТ за извършител на нарушенията подчинената си служителка Десислава Миланова.

Нарушенията обаче са извършени със служебен джип с регистрационен номер  СВ9100НВ, който може да се шофира само от служители на АПИ, за които има нарочно издадена заповед. Служителката Десислава Миланова не фигурира в такава заповед, тъй като същата е служител според думите на самия Венцислав Ангелов на Областно пътно управление – Велико Търново.

От наши източници научихме, че на снимката за въпросното нарушение не се виждала жена да шофира служебния джип. MEDIAMALL се свърза с Венцислав Ангелов, който потвърди изнесената информация. Но не можа да даде смислено обяснение, защо е посочил подчинената си Десислава Миланова за извършител на тежкото пътно нарушение. Ангелов обясни пред медията ни, че му е станало лошо и е дал на подчинената си Десислава Миланова да кара служебния джип. Оказва се, че тя вместо да кара по-внимателно и да пази здравето на шефа си е настъпила педала. И е превишила скоростта с повече от 50 км над допустимото.  

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Любопитно