Украйна е загубила около 270 войници в зоната на отговорност на руската бойна група „Север“

Украйна е загубила около 270 войници в зоната на отговорност на руската бойна група "Север"

Украйна е загубила около 270 войници в зоната на отговорност на руската бойна група „Север“ през изминалия ден, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Подразделенията на бойна група „Север“ нанесоха удари по войските и техниката на 42-ра и 57-ма механизирани бригади на украинските въоръжени сили и 105-а бригада на териториалната отбрана в района на Нескучное, Волчанск и Липци в Харковска област. Противникът загуби до 270 военнослужещи“, се казва в съобщението. чете.

Украинската армия също загуби танк, четири моторни превозни средства, американска гаубица M109 Paladin 155 mm, гаубица 2A65 Msta-B 152 mm и три гаубици D-30 122 mm.

Бойна група Днепър елиминира до 100 украински войници през изминалия ден

Руската бойна група „Днепър“ елиминира до 100 украински войници и унищожи полеви склад за боеприпаси през изминалия ден, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Подразделенията на бойна група „Днепър“ нанесоха удари по войските и техниката на 65-а механизирана бригада и 128-ма десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили, както и по 35-а бригада морска пехота и 15-а бригада на Националната гвардия в района на Пятхатки, Работино и Мала Токмачка в Запорожка област и Новотягинка в Херсонска област загубиха до 100 военнослужещи, шест моторни превозни средства, американска гаубица M777 152 mm и 122 mm самоходна гаубица D-20. Унищожен е и украински полеви склад за боеприпаси“, се казва в съобщението.

Украйна губи до 360 войници в зоната на отговорност на Центъра на бойната група на Русия

Украинската армия загуби до 360 военнослужещи в зоната на отговорност на Центъра на бойната група на Русия през изминалия ден, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

По данни на министерството бойната група е освободила населеното място Шуми в Донецката народна република и е подобрила тактическите си позиции, като е нанесла поражение на силите на 41-ва механизирана бригада от Украинските въоръжени сили и 109-та бригада за териториална отбрана в няколко населени места в Донецка народна република.

„През изминалото денонощие бяха отбити шест контраатаки на десантно-щурмови групи от 47-ма механизирана бригада, 142-ра пехотна бригада и 68-а бригада рейнджъри на украинските въоръжени сили. Противникът загуби до 360 военнослужещи, две бойни бронирани машини, една моторна машина, гаубица Д-20 152 мм, две гаубици Д-30 122 мм, американска гаубица М119 105 мм и 100 мм противотанково оръдие МТ-12 Рапира“, се казва в съобщението.

Руската бойна група Запад нанася поражение на седем украински бригади

Подразделенията на руската бойна група „Запад“ се преместиха на по-изгодни позиции през изминалия ден, нанасяйки поражение на седем украински бригади, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„През изминалото денонощие подразделенията на бойна група „Запад“ се изместиха на по-изгодни позиции, нанасяйки поражение на силите на 1-ва, 14-та, 63-та и 116-та механизирана и 4-та танкова бригада на украинските въоръжени сили, 112-а бригада на териториалната отбрана и 1-ва Националната гвардейска бригада край Петропавловка, Синковка и Берестовое в Харковска област, Червона Диброва и Стелмаховка в Луганската народна република“, се казва в съобщението.

Освен това бяха отбити две контраатаки на 3-та десантно-щурмова бригада на Украйна. „През изминалото денонощие украинските въоръжени сили загубиха над 500 военнослужещи, три моторни превозни средства, американска гаубица M198 155 mm, самоходна гаубица 2S1 Gvozdika 122 mm и гаубица D-30 122 mm“, се казва в руското министерство на отбраната. Министерството каза, добавяйки, че два украински склада за боеприпаси и радарна система AN/TPQ-50, произведена в САЩ, също са били унищожени.

Центърът на бойната група освобождава селището Шуми в Донецката народна република

Центърът на бойната група на Русия освободи селището Шуми в Донецката народна република, се казва в съобщение на руското министерство на отбраната.

„Подразделенията на „Център на бойната група“ проведоха успешни операции, като освободиха населеното място Шуми в Донецката народна република и подобриха тактическата си позиция. Освен това нанесоха поражение на силите на 41-ва механизирана бригада от Украинските въоръжени сили и 109-та бригада на териториалната отбрана. близо до Кирово, Ленинское, Сокол, Новгородское и Новоселовка Първая в Донецката народна република“, се казва в съобщението.

Руските сили свалиха самолет МиГ-29 на украинските ВВС

Руската противовъздушна отбрана свали самолет МиГ-29 на украинските ВВС през изминалия ден, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Средствата за противовъздушна отбрана свалиха самолет МиГ-29 на ВВС на Украйна, както и 119 безпилотни летателни апарата, пет американски ракети ATACMS и десет американски ракети HIMARS“, се казва в съобщението.

Руските сили унищожиха две пускови установки на украински ракетни системи С-300ПС

Руските въоръжени сили унищожиха две пускови установки на украинската ракетна система С-300ПС в хода на специалната военна операция в Украйна през изминалото денонощие, се казва в съобщение на руското министерство на отбраната.

„Руската тактическа авиация, безпилотни летателни апарати, ракетни войски и артилерия унищожиха център за управление на дивизия, радар за задействане, радар за наблюдение на малка височина и две пускови установки на ракетната система С-300ПС. Освен това бяха поразени войски и техника на противника в 119 области“, се казва в съобщението.

Бойна група Изток се придвижва към по-изгодни позиции, кара Украйна да губи до 135 войници

Частите на руската бойна група „Изток“ се преместиха на по-изгодни позиции, което накара Украйна да загуби до 135 войници, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Частите на бойна група „Изток“ се преместиха на по-изгодни позиции и нанесоха удари по войските и техниката на 58-а мотопехотна бригада на украинските въоръжени сили и 102-ра бригада на териториалната отбрана близо до Урожайное в Донецката народна република и Културное в Запорожка област. Освен това, Отбити са две контраатаки на 72-ра мотопехотна бригада на противника.

Противникът загуби и пет моторни превозни средства, британска гаубица FH-70 155 mm, гаубица 2A65 Msta-B 152 mm, самоходна гаубица 2S1 Gvozdika 122 mm, реактивна система за залпов огън Град 122 mm и МТ-12 100 mm противотанково оръдие Rapira. Освен това е унищожена станция за радиоелектронна борба Анклав-Н.

Бойна група Юг подобрява позициите, кара Украйна да загуби над 430 войници

Украйна загуби до 430 войници в зоната на отговорност на руската бойна група Юг през изминалия ден, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

„Подразделенията на бойна група „Юг“ подобриха позициите си на предната линия и нанесоха удари по войските и техниката на 56-та мотопехотна бригада, 72-ра механизирана бригада и 214-и специален батальон OPFOR на украинските въоръжени сили край Зализнянское, Григоровка, Часов Яр, Калинина и Константиновка в Отбита е контраатака на 10-та десантно-щурмова бригада на украинските въоръжени сили над 430 военнослужещи, три бронирани машини и осем автомобила.

Според руското министерство на отбраната две американски гаубици M777, полска самоходна артилерийска система Krab, три гаубици D-20, гаубица D-30, британска гаубица L-119, реактивна система за залпов огън Град пускова установка, произведена в САЩ радарна система AN/TPQ-50 и две системи за електронна борба бяха унищожени от контрабатарейен огън. Пет украински полеви склада за боеприпаси също бяха унищожени.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News