Тагарев изментил парламента, заминал в САЩ неканен

Тагарев изментил парламента, заминал в САЩ неканен

Министърът на отбраната Тодор Тагарев е заминал за визитата си в САЩ в средата на януари без покана от там. Това става ясно от отговор до АБВ от военното министерство, получено по закона за достъп до информация, съобщи пред медиите в Плевен председателят на партията Румен Петков.

От АБВ са изискали копие от поканата на министъра на отбраната на САЩ ген. Лойд Остин към българския му колега, информация за проведените срещи на Тагарев там, включително и за имената на длъжностните лица, с които се е срещнал, за поетите от българската държава ангажименти към САЩ от името на Тагарев.

Въпросите към министерството на отбраната са били провокирани от изявление на военния министър от парламентарната трибуна, че бил поканен в САЩ лично от ген. Остин.

От отговора на министерството на отбраната става ясно също, че Тагарев не е „провел разговори на високо ниво. И е обсъдил предоставянето на военна помощ на Украйна“. Визита с цел инструктаж какво точно да даде, коментира Петков. От отговора също става ясно, че военният министър е приет на унизително ниско ниво, от обикновени чиновници.

От позицията на жалък натрапник, отишъл в САЩ като гост без покана. Тагарев подлага на унижение българската държава, коментира Румен Петков.

Източник: Труд

Още новини четете в категория „ПОЛИТИКА„.