Срам! Училищна директорка стана за резил в „Стани богат“

Срам! Училищна директорка стана за резил в "Стани богат"

Сравнително лесен въпрос, свързан с български революционери, спря директорка на училище да стигне по-далеч в предаването „Стани богат“ и отприщи вълна от възмущение в социалните мрежи.

На стола срещу Михаил Билалов в сряда вечер седна Елеонора Генова, която ръководи школо в баровското пернишко село Кладница, където къщи и вили имат десетки милионери. Преди това г-жа Генова е била преподавала по български и английски.

Въпросът, който се опря на директорката на училището, бе „Кой от революционерите не доживява Освобождението?“. Възможните отговори бяха Любен Каравелов, Георги Бенковски, Захарий Стоянов или Панайот Хитов. „Ей това е идеален въпрос за вас! Къде ти въглища и стомана…“, възкликна Билалов.

„Да. Всичките си ги познавам отлично. Най-малко знам за Панайот Хитов. Колебая се между Бенковски и Хитов“, отвърна директорката и реши да извика и последния си жокер – помощ от приятел в публиката. До нея застана фризьорът Марио.

„Марио, моля те дай малко кураж на тази жена, че малко си глътна езика. Неща, които очевидно знае, не смее да каже. Имаш ли идея по въпроса?“, обърна се към госта водещият.

„Всъщност отдавна съм учил точно тази тематика и по интуиция мисля, че отговорът е D“, каза Марио. Елеонора Генова го послуша и посочи Панайот Хитов, но чу от Билалов, че верният отговор всъщност е Георги Бенковски. Така педагожката посрамена си тръгна със скромната сума от 500 лева.

Играта й предизвика достанегавитни коментари във фейсбук страницата на „Стани богат“.Ето част от тях:

„Това участие ни показа каква ни е и държавата! Всеки пост все още се заема от мой и твой!“; „Страхотно участие! Добра реклама за училището в Кладница. Мисля, че вече има наплив от деца.“; „Бедни ми Бенковски! Учител, директор да не те знае, че си убит за Свободата на България! Не се учудвайте на бисерите на учениците!“; „За Бенковски иска жокер?! Първо за Европейската общност си замълчах, ама сега съм бясна! И жокерът е срамно незапознат с нашата история, с хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи! Сега прочетох, че е директор на училище… Срам и позор! Госпожо, вие сте унижение за учителското съсловие!“

Вижте изявата на педагожкаа в „Стани богат“ ТУК

Източник: Лупа