Слави Трифонов няма да бъде народен представител

Слави Трифонов няма да бъде народен представител

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов е подал заявление за отказ от депутатското си място в 50-ото Народно събрание.

Според решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), Станислав Тодоров Трифонов ще бъде заличен от листата на партия „Има такъв народ“ в 15-и изборен район – Плевенски, и в 25-и изборен район – София, за изборите на 9 юни 2024 г.

Също така, Николай Тонев Колев от ДПС е подал заявление с искане да не бъде обявен за избран народен представител, след което ЦИК го заличава от листата в 27-ми изборен район – Старозагорски.

ЦИК е приела и заявления от Иса Емин Бесоолу и Николай Неделчев Юруков, също от ДПС, които се отказват от депутатските си места в 27-ми изборен район – Старозагорски, и в 22-ри изборен район – Смолянски, съответно.

Христо Христов Петров от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, Ивайло Ванев Вълчев от „Има такъв народ“, Кристиан Иванов Вигенин от „БСП за България“, и Станислав Добринов Стоянов от „Възраждане“ са подали заявления, с които изявяват желание да бъдат обявени за членове на Европейския парламент, вместо за народни представители.

С решение на ЦИК от вчера, Христо Петров, Ивайло Вълчев, Кристиан Вигенин и Станислав Стоянов са обявени за избрани за членове на Европейския парламент и ще бъдат заличени от съответните листи за изборите на 9 юни 2024 г.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News