Скот Ритър с убийствен коментар и въпрос към САЩ

Скот Ритър с убийствен коментар и въпрос към САЩ

Скот Ритър с убийствен коментар и въпрос към САЩ. Америка, помниш ли колективното възмущение, когато си помислихме, че Русия всъщност е платила награди на талибаните, за да убият наши военнослужещи в Афганистан? Разбира се, тази история беше невярна. Но ние бяхме вбесени.

Как очаквате руснаците да се почувстват относно това, че Конгресът на САЩ плаща на Украйна десетки милиарди долари, за да убива руски войници? Това написа в свое обръщение в X американският военен анализатор и бивш офицер от разузнаването Скот Ритър.

Преди броени часове Камарата на представителите на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ в размер на 61 млрд. долара.  За подпомагане на военните усилия на Украйна. Законопроектът е резултат от месеци на напрегнати преговори, натиск от страна на съюзниците на САЩ. И многократни молби за помощ от страна на украинския президент Володимир Зеленски.

Долната камара на американския парламент гласува поотделно пакетите от военна помощ за Украйна, Израел и Индо-тихоокеанския регион, където влиза Тайван. Помощта за Тайван вече бе одобрена преди това.

Трите пакета влизат в един законопроект за отпускането на помощ на обща стойност от 95 милиарда долара. Помощта е по предложение на правителството на американския президент Джо Байдън.

Сега законопроектът отива в Сената на САЩ – горната камара на Конгреса.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News