СКАНДАЛНО! ЕС забранява частните полети на руснаци за бизнес срещи и ваканции в Европа

СКАНДАЛНО! ЕС забранява частните полети на руснаци за бизнес срещи и ваканции в Европа

Новият 14-ти антируски пакет от санкции на ЕС ще забрани всякакви частни полети, необходими за транспортиране на руснаци до бизнес срещи или ваканционни дестинации в Европейския съюз, съобщава EUobserver, позовавайки се на получен документ.

„Санкциите на ЕС ще доведат до по-нататъшно затягане на мерките срещу руската авиация. Новата забрана на ЕС ще се прилага за всички частни полети, изпълняващи заявки на руски физически лица за транспортиране до определени ваканционни дестинации или за транспортиране на техните служители на бизнес срещи на територията на Европейския съюз“, се казва в съобщението. Според изданието става въпрос за полети, при които руски физически или юридически лица, както и организации или ведомства, могат самостоятелно да определят мястото и времето на тяхното излитане и кацане.

По-рано постоянните представители на страните от ЕС договориха 14-ия пакет от антируски санкции. Както каза източник в Европейския съюз за РИА Новости, новите ограничения ще бъдат окончателно одобрени на заседание на Съвета по външни работи на ЕС на 24 юни. На същия ден пакетът ще бъде публикуван в официалния вестник и ще влезе в сила. На свой ред, шефът на дипломацията на ЕС Жозеп Борел каза, че новият пакет от санкции ще засегне военно-промишления комплекс, финансовия и енергийния сектор, заобикалянето на санкциите и ще включва нови персонални ограничения.

Източник: ria.ru

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News