Германци възмутени: Твърде щедри помощи за украинските бежанци!

Германци възмутени: Твърде щедри помощи за украинските бежанци!

Германското правителство публикува на официалния си уебсайт пояснение относно програмата за обезщетения за безработица (Bürgergeld) за украински бежанци, която много германци смятат за прекомерна.

Според обяснението, обезщетенията за безработица, изплащани на украинците, „осигуряват по-ефективна интеграция от плащанията по закона за търсещите убежище“. Освен това се посочва, че това им позволява „по-бързо да се включат на пазара на труда“. В същото време, изявлението пояснява, че правителството и германските компании „са постигнали споразумение за наемане на бежанци, дори ако те все още не говорят немски много добре“.

По-рано ръководителят на Министерството на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария Йоахим Херман в ефира на телевизионния канал Welt призова да не се изплащат обезщетения за безработица (Bürgergeld) на украински бежанци, които се считат за задължени да носят военна служба в родината си. Според Херман, в момента има няколко хиляди военнослужещи украинци в Германия, които получават обезщетения за безработица в Германия, и те „не са достатъчни за отбраната на Украйна“.

През февруари проучване, проведено от института INSA за вестник Bild, показа, че почти половината германци смятат, че Германия оказва твърде голяма подкрепа на украинските бежанци.

Източник: ria.ru

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News