Шефът на МВР с разкрития за престрелката в София

Шефът на МВР с разкрития за престрелката в София

С 4 пистолета, по два в компания, е било стреляно при екшъна вчера, при който в столичния кв. „Модерно предградие“ бе убит лихварят Паруш Парушев – Паро Боксьора. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. Досега бе публично известно за два пистолета.

„Този, който отива на място да се саморазправя, е срещнал сериозен отпор. Убитият е познат за рекет, изнудване и лихварска дейност“, каза Стоянов.

Посочи, че от 4-те оръжия, 3 са законни. Нелегалното е газов пистолет, преправен на боен. Смята се, че е бил на Паруш.

На една от ръцете си той бил с ръкавица тип бокс. Отишъл да се разправя с двама души подкрепление, в офиса също били трима.

Тепърва ще се изяснява как е започнала стрелбата. Сашо Полицая, който работи в нападнатия офис за бързи кредити, бе посочил, че Паруш е опрял пистолет в главата му. Засега обаче по-скоро показанията му не се потвърждават“, заяви Стоянов.

Силовият министър коментира и случая с хванатия да кара дрогиран с кокаин кмет на село Малорад. Той потвърди за казуса.

„Кметът е дал кръвна проба, чакат се резултатите от нея“, каза той.

Министърът съобщи също така, че вече са купени 4 нови системи за анализ на наличие на наркотици в кръвните проби на шофьори. Те са закупени със средства от Фонда за безопасност на движението.

„Новите проби за дрога излизат за 2 седмици. Има известно забавяне със старите“, каза Стоянов. В момента обработвали и издавали с 40% повече експертизи от същия период на 2023 г.

Източник: БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News