РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Държава с отпаднала необходимост (Документ)

РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Държава с отпаднала необходимост

Преди години държавата, която бе изградена от нашите майки и бащи имаше всичко. След това се появиха носителите на демокрация, а другарят Тодор Живков им каза, че това, което е построено, те не могат да го боядисат. Иии… започна голямото разграбване на държавата, изградена от нашите майки и бащи.

Формите на разграбване бяха различни и всичко ставаше по закон. Грабеха държавата по закон!

По закон проведоха масовата приватизация (разбирайте разграбвация). По закон се извършиха заменките в стил „кон за кокошка“ и не спираха да усъвършенстват методиките за разграбване.

В днешно време схемата се извършва по метода на отпадналата необходимост. По отпаднала необходимост шефове на държавни структури се отказват да управляват имущество в интерес на държавата и на народа, а тези имоти по схемата за отпаднала необходимост отиват в ръцете на точните хора за жълти стотинки.

Ето един пресен пример. Шефът на Агенция „Пътна инфраструктутра“ (АПИ) е решил, че определени имоти на територията на Областно пътно управление – Пазарджик са с отпаднала необходимост. Ще рече, че шефът на АПИ не желае да управлява тези имоти. Нека видим какво показва официалния документ за тези имоти.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Държава с отпаднала необходимост (Документ)

РАЗСЛЕДВАНЕ НА MEDIAMALL: Държава с отпаднала необходимост (Документ)

Да. Със сигурност ви е направило впечатление, че става въпрос за ремонтни бази, пътна лаборатория и терени за складови бази. Ако приемем, че на АПИ не му трябва районна пътна лаборатория на територията на ОПУ-Пазарджик, то на кого ще му трябва тази лаборатория?

Как така на АПИ, което по закон отговаря за републиканската пътна мрежа не му трябва пътна лаборатория? Как така на АПИ не му трябват ремонтни бази и бази за складиране на пясък, луга и т.н. материали? На кого тогава ще му трябват?

Вероятно на фирма, която ще се занимава с пътно поддържане на територията на ОПУ – Пазарджик? Обърнете внимание, че съпътстващите разходи по управление на тези имоти не надвишават 10 000 лева. Както се казва под наем да ги даде шефа на АПИ тези имоти ще изкара много повече за държавата. Но, не би!

Схемата за имоти с отпаднала необходимост работи безотказно и по закон. Както е тръгнало скоро и държавата ще харизат, като държава с отпаднала необходимост.

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини