Рамадан Аталай: Пеевски прави преврат в партията без съгласието на Ахмед Доган

Рамадан Аталай: Пеевски прави преврат в партията без съгласието на Ахмед Доган

Пеевски гони хора от ДПС без съгласието и знанието на Доган. Има предложение, директно разпореждане, от почетния ни председател, ПГ на ДПС да не подкрепя правителството днес. Това заяви в скандално интервю за БТВ депутатът от движението Рамадан Аталай. 

 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предлага на парламентарната група да не подкрепя правителство на ГЕРБ-СДС. Това обяви пред bTV депутатът Рамадан Аталай, чиято оставка наскоро беше поискана от структурите на ДПС заради „слабите изборни резултати“. Той обяви, че заявява това след личен разговор с Доган.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели. Както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“.

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай и продължи:

„Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател, ПГ на ДПС да не подкрепя правителството. Убеден съм, че колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера. Ако Делян има уважение към Доган, би трябвало да се съобрази с всички аргументи“.

Той каза , че притесненията на Ахмед Доган са, че оперативните органи на ДПС не функционират и се взимат еднолични решения. По думите на депутата „Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“.

Аталай обясни, че след искането на оставката му в момента го определят като превратаджия.

„Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността“, каза той. „Аз не съм дошъл да се защитавам. Това не е моят спор, това е спор между Делян и нашите избиратели и структури. Аз вярвам в структурите – те ще намерят сили, както са намирали сили и през годините“, каза Аталай. Той каза още, че депутатите от ДПС „подписвайки празни листа, отстраняват с тези подписи Айсел Руфат и други народни представители“. Аталай допълни, че в Кърджали натискът е особено силен – и върху бизнеса, и върху структурите.

В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния народен представител и многократен водач на листата на ДПС в областта Аталай заради слабите изборни резултати.

Пред bTV ръководителят на ДПС в Пловдив Юксел Расим коментира, че Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

„Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай, и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем“, посочи Юксел Расим.

Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област.

Али Байрам от ДПС заяви, че натиск в движението няма, а някои хора се опитват изкуствено да създадат такъв.

„Оставката на господин Рамадан Аталай е гласувана от 38 членове на областния съвет и това не е свързано с нашия почетен председател, никой не ни е натискал. Партията от 13 000 гласа вече пада на 6000 гласа и това е причината да бъде свалено доверието от Рамадан Аталай. Не смятам, че има някакво напрежение между господин Доган и господин Пеевски“, отбеляза Али Байрам, общински председател на ДПС в Пловдив.

Той допълни, че има хора, които за да оневинят себе си, използват тези имена, а това не е „чистоплътно“.

„Ние сме в постоянно комуникация и с почетния председател на ДПС, и с господин Пеевски, и с организационния отдел. По време на избори винаги има координация. С господин Пеевски говорихме преди 3 минути, с господин Доган – нямам спомен“, коментира Али Байрам.

Според най-голямата организация на ДПС в региона причините за по-слабите резултати на ДПС на изборите на 9 юни са комплексни и не са отговорност само на Аталай.

Общинското ръководство на ДПС в Асеновград, кметове и съветници твърдят, че отговорност носят общинските структури на партията, областния ѝ съвет, както и областният председател Юксел Расим, който „умишлено не прояви активност по време на предизборната кампания и даде подобни наставления до приближените на него структури.“

Снетото от Рамадан Аталай доверие се определя от организацията и като опит да се дискредитира Ахмед Доган и да се подмени ДПС, което според подписалите е недопустимо.

Освен Аталай, ДПС напусна още Филиз Хюсменова по същата причина – слаби резултати на изборите.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News

One thought on “Рамадан Аталай: Пеевски прави преврат в партията без съгласието на Ахмед Доган

Comments are closed.