Путин: Виетнам и Русия имат сходни оценки за ситуацията в Азиатско-тихоокеанския регион

Путин: Виетнам и Русия имат сходни оценки за ситуацията в Азиатско-тихоокеанския регион

Виетнам и Русия имат сходни оценки за ситуацията в Азиатско-Тихоокеанския регион, двете страни са за изграждането на нова евразийска архитектура за сигурност, каза руският президент Владимир Путин в статия за вестник Nhan Dan, публикувана по повод посещението му в Виетнам.

„Ние високо ценим факта, че нашите страни имат съвпадащи или сходни подходи към наболели въпроси от международния дневен ред. Ние работим в тясно сътрудничество в рамките на ключови международни форуми, преди всичко в рамките на ООН“, каза Путин. „Имаме подобни оценки за ситуацията в Азиатско-Тихоокеанския регион. Виждаме Виетнам като съмишленик в изграждането на нова архитектура на равнопоставена и неделима евразийска сигурност на приобщаваща и недискриминационна основа“, каза руският президент.

По време на предстоящото си пето посещение във Виетнам Путин, който оглавява високопоставена руска делегация, ще проведе разговори и срещи с висши виетнамски лидери, по време на които двете страни ще обсъдят ситуацията в двете страни и в частност в света, въпроси от взаимен интерес, включително мир, сътрудничество и развитие.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News