АКТУАЛНИ

Путин и Моди ще проведат официални разговори в Москва

Путин и Моди ще проведат официални разговори в Москва

Основната част от визитата на индийския премиер Нарендра Моди в Москва е насрочена за днес.

Официалните руско-индийски преговори ще се проведат както в тесен, така и в разширен състав. Страните ще обсъдят не само двустранното сътрудничество, но и международната обстановка.

Няма планове за медийни изявления след разговора, но Москва и Ню Делхи възнамеряват да докладват за хода на преговорите по един или друг начин.

Комуникацията между държавните глави започна предишния ден. При пристигането си в Москва Моди пътува с Aurus до резиденцията на руския президент в Ново-Огарьово. Там той и руският президент Владимир Путин разговаряха на чаша чай и се разходиха в парка. Това беше неформална комуникация между лидерите: „със свободен дневен ред, един на един“, както отбелязаха в Кремъл.

Двамата лидери успяха да разговарят насаме и без обичайното в подобни случаи присъствие на преводачи. По някое време от разходката държавните глави се извърнаха от основната делегация и се разхождаха и разговаряха няколко минути заедно, без непознати.

Кремъл подчерта, че дори неофициален разговор между лидерите на Русия и Индия е бил много съдържателен.

Руската страна нарече дневния ред на диалога „интензивен, ако не и претоварен“. Помощникът на руския президент Юрий Ушаков каза, че Кремъл отдава „първостепенно значение“ на това посещение, тъй като това е първото пътуване на Моди след изборите. През юни в страната се проведоха парламентарни избори, които партията на Моди спечели.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News