Пускат срещу подписка шофьора причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Пускат срещу подписка шофьора причинил катастрофата с Ферарио Спасов
От МВР задържаха за 24 часа шофьора от Лясковец, причинил катастрофата и убил на пътя футболния треньор Ферарио Спасов. Вече стана ясно, че шофьорът е с 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост – около 150 км/ч

Според информация на NOVA той обаче ще бъде пуснат на свобода с най-леката мярка – „подписка“. В интернет е публикувал клипове, на които шофира с над 260 км/ч., наскоро е заснет да отнася уличен стълб в Лясковец.

За футболната общественост загубата на 61-годишния футболен деятел е огромна.

Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начело на отбора в Монтана. Под негово ръководство тимът печели първенството във втория ешелон и промоция в“ А“ група.

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води различни отбори в топ дивизията на страната. Най-големите му успехи идват като треньор на „Литекс“ (Ловеч). С тях той печели шампионската титла през 99-та година. През 2001-ва вдига и втория голям трофей в родния футбол – Купата на България. Феновете на футбола наричаха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необичайното му име е идея на баща му, който бил фен на италиански футболист и кръстил сина си на него.