Прокуратурата иска затвор за Георги, който наряза Дебора с макетен нож

Съдът прекрати делото срещу Георги, който наряза Дебора с макетен нож

Прокуратурата завърши разследването по случая с обезобразената 18-годишна Дебора Михайлова. Това съобщи пред медиите районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

“Считаме, че сме събрали и проверили нужните доказателства, за да докажем виновността на лицето”, обясни Димитрова и подчерта, че ще бъде внесен обвинителен акт в съда.

Димитрова допълни, че материалите по делото на защитниците са предявени и се очаква то да бъде прекратено друга седмица. Много свидетели са разпитани по време на разследването, извършени са експертизи, следствен експеримент, претърсвания и огледи.

Обичам лошите момчета
Снимка: БГНЕС

Димитрова съобщи, че Георги е наранил умишлено Дебора, като се е подготвил предварително. Тя поясни, че на местопроизшествието не са открити биологични следи от обвиняемия Георгиев, но има достатъчно събрани доказателства за да се стигне до извода, че той е извършител.

Мотивът за престъплението според разследващите е ревност. Той се е заканвал на момичето шест пъти от април до юни т.г. Прокурор Димитрова заяви, че обвиненията срещу Георгиев са за закана за убийство и принуда, както и причиняване на две средни телесни повреди, предаде БТА.