Президентът Путин: Русия има всичко, за да се развива и да става по-силна

Русия ще отдели средства за търсене, регистриране и правна защита на руската собственост в чужбина, включително собственост

„Има много въпроси, но искам да подчертая това – имаме всички възможности за решения, колкото и странно да изглежда това на някои външни наблюдатели, на тези, които са очаквали да видят всичко тук да се срине“, каза Путин на среща с регионални лидери, избрани през септември.

Руският президент Владимир Путин е убеден, че страната е в състояние да реши всички съществуващи проблеми, противно на очакванията на нейните опоненти.

„Напротив, икономиката набира скорост. Индустрията работи толкова ефективно, колкото не е работила отдавна, селското стопанство поставя все нови рекорди, а строителството се развива с темпове, невиждани по съветско време“, каза Путин. Имаме всичко, за да следваме ефективно избрания път и да укрепваме страната.

Той обърна внимание на областните ръководители „на гласуваното доверие от хората“ към изборите.

„Наистина и активността, и нивото на подкрепа бяха показателни, че хората ни вярват на всички, на вас конкретно. До голяма степен вярват в живота си и в съдбата си“, каза Путин.

Сред проблемите, които все още трябва да бъдат решени, той посочи разчистването на бедните квартали, изграждането на детски градини и училища и недостига на медицински персонал.

„Проблемите са много: там, където жилищата са в катастрофално състояние, където хората трябва най-после да имат шанс да се измъкнат от бедните квартали, където все още няма достатъчно предучилищни детски заведения, където хората все още трябва да изпращат децата си в училища, които да работят на три смени на ден, където няма достатъчно линейки, където все още не са решени проблемите на пазара на труда и където все още има проблеми, свързани с демографията“, посочи Путин.

Той смята, че развитието на страната до голяма степен ще зависи от ефективността на местната власт. Путин пожела успех в работата на регионалните лидери.

Още новини четете в категория Новини