Дъглас Макгрегър: Украйна трябва да сключи мир, тъй като загубите ѝ достигнаха критично ниво

Дъглас Макгрегър: Украйна трябва да сключи мир, тъй като загубите ѝ достигнаха критично ниво

„Украинската фаза на войната приключи. Те губят войници със скорост, сравнима със загубите на съюзническите сили по време на Първата световна война на Западния фронт. Всеки ден, сражавайки се на Западния фронт през 1918 г., ние губим средно по 1000 души на ден“, пише Макгрегър.

Украйна трябва да сключи мир, тъй като загубите ѝ достигнаха критично ниво, заяви бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в социалната мрежа X, пише РИА Новости.

От началото на юни украинските въоръжени сили се опитват да настъпят в направления Запорожие, Южнодонецк и Бахмут/Артемовск/, като хвърлят в бой подразделения, обучени и въоръжени от НАТО. Както подчерта Владимир Путин, те не успяха да постигнат значителни успехи на нито един участък от фронта.

Във вторник министърът на отбраната Сергей Шойгу каза, че загубите на украинската армия през септември възлизат на повече от 17 хиляди души и над 2,7 хиляди оръжия.

По-рано бившият офицер от разузнаването на армията на САЩ Скот Ритър изчисли, че по време на лятното контранастъпление въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 70 000 войници.

Още новини четете в категория Новини