Пеевски настоява: Изпратете Главчев на срещата на НАТО, за да не се превърне в трибуна за проруска пропаганда на Радев!

Пеевски настоява: Изпратете Главчев на срещата на НАТО, за да не се превърне в трибуна за проруска пропаганда на Радев!

България трябва да бъде представена на срещата на върха на НАТО във Вашингтон от служебния министър-председател Димитър Главчев, заяви в позиция председателят на ДПС Делян Пеевски.

Според него не бива да се допуска президентът Румен Радев да използва този форум за разпространение на руска пропаганда и всяване на страхове в българското общество.

Според Пеевски, в този решителен за сигурността на света и Европа момент, страната ни трябва да бъде представлявана от български представител, с ясен евроатлантически профил, който да изрази категорично и еднозначно неотменимостта на ангажимента ни към всички решения на Алианса, свързани с легитимното право на Украйна да се отбранява от непровокираната военна агресия на Русия.

Делян Пеевски настоява в позицията си, Министерският съвет да вземе решение министър-председателят Главчев да ръководи българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон, добавиха от пресцентъра на ДПС. 

Председателят на партията напомня, че не трябва да се допуска още веднъж Радев да използва този най-висок форум на НАТО за разпространение на руска пропаганда и всяване на страхове в българското общество, на каквито скандални случаи бяхме свидетели. Пеевски още веднъж подчерта, че ДПС и лично той са гарантите за неотклонната ценностна принадлежност на България към евроатлантизма.

Вчера служебният премиер Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание Рая Назарян и парламентарните групи в 50-ия парламент с искане да се реши кой ще представлява България на Срещата на върха на НАТО. 

На 5 юни Димитър Главчев коментира темата, като обясни, че ако няма редовно правителство, което да определи представителя на България, ще се обърне към Народното събрание. Все пак сме парламентарна република и трябва парламентът да се произнесе с решение, за да бъде то максимално легитимно, поясни Главчев. Парламентът трябва да определи кой да води делегцията и какъв мандат да му даде за разговорите на Срещата на върха, добави служебният премиер.

Източник: glasove.com

ще новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News