Парламентът отделя 4 милиона лева за лизинг на 70 нови автомобила

Парламентът отделя 4 милиона лева за лизинг на 70 нови автомобила

Народното събрание ще отдели 4 милиона лева за лизинг на нови автомобили, които ще бъдат използвани за нуждите на парламента. Предвижда се закупуването на 70 идентични автомобила, всички те ще бъдат нови модели с дизелови или бензинови двигатели.

Лизинговият договор ще бъде със срок от 48 месеца. Според техническите спецификации на обществената поръчка, максималната месечна вноска за всеки автомобил не трябва да надвишава 1190 лева, съобщи БТВ.

В началото на месеца пристигнаха новите автомобили за полицията, като 20 от тях привлякоха особено внимание поради високата си скорост. Най-малката заложена мощност беше 335 конски сили, а одобрените патрулни коли на МВР се оказаха дори по-мощни – 374 конски сили, предавани на четирите колела.

За парламентарните автомобили обаче минималната заложена мощност е по-ниска – 160 конски сили. Колите ще бъдат в черен или сив цвят, тип седан/лифтбек, със задвижване на всички колела (4х4). Седалките ще бъдат ергономични, електрически регулируеми и с подгряване.

Всеки участник в обществената поръчка трябва да бъде производител или оторизиран дистрибутор/представител на предложените МПС за територията на България. Ако участникът не е производител, към техническото си предложение трябва да приложи оторизационно писмо или друг еквивалентен документ от производителя, който дава право за извършване на доставката.

За всеки от автомобилите е определен максимален пробег от 140 000 км за целия лизингов период от 48 месеца. След изтичане на този срок, Народното събрание ще върне автомобилите на избрания изпълнител.

Все още няма публикувани предложения.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News