Отново бой между депутати в парламента

Отново бой между депутати в парламента

Отново стана бой между депутати в парламента! До размяна на юмруци са стигнали днес депутатите Радостин Василев (независим) и Искрен Митев от „Продължаваме промяната“. А грозната сцена се е разиграла зад гърба на водещия заседанието на Народното събрание председател Росен Желязков, но извън обхвата на телевизионните камери, които следят пленарното заседание.

 

Битката се е разиграла в края на парламентарните въпроси към премиера Николай Денков. Докато на трибуната е депутатът от БСП Борислав Гуцанов. Тогава Искрен Митев и съпартиецът му Настимир Ананиев тръгват да излизат от залата. През врата, която се пада зад председателската трибуна.

В този момент Радостин Василев, който напусна „Промяната“, след като публикува запис. Как в партията обсъждат предстоящата сглобка с ГЕРБ, влиза в разговор с председателя Росен Желязков. Настояването му е да получи втори въпрос към премиера Денков, но е порязан, че като независим има право само на един.

Минаващият наблизо Искрен Митев му подвикнал нещо, след което Радостин Василев го нападнал. В суматохата успял два пъти да удари с юмрук Митев преди да бъдат разтървани. Разказаха депутати, които са станали свидетели на битката.

Искрен Митев често влиза в груби разпри с опозицията. На 1 юни 2022 г. той бе на косъм от бой с депутати от „Възраждане“, но се стигна само до дърпане на вратовръзки.

Източник: 24 Часа

Още новини четете в категория „СВЯТ„.