От ПП „Величие“ се надяват да се случи нещо много важно

От ПП "Величие" се надяват да се случи нещо много важно

Днес от ПП „Величие“ се надяват да се случи нещо много важно за тяхната парламентарна група. От партията се надяват техния лидер Николай Марков да не закъснее и да може днес да положи клетва, за да встъпи в длъжност.

Припомняме, че вчера Марков закъсня за заседанието на Народното събрание и се появи след полагане на клетвата по чл. 76, ал. 2 от Конституцията. Марков влезна в пленарна зала, но минути по-късно се наложи да я напусне. Вероятно днес Марков ще успее да се яви навреме, тъй като заседанието е насрочено за 10:00 часа. Според експерти по конституционно право на Марков ще му се наложи да изчака, докато не бъде избран председател на Народното събрание. Само председателя на Народното събрание може да насрочи процедура по устно полагане на клетва, която е необходима за встъпване в длъжност.

През това време според експертите Николай Марков няма право да участва в заседанията на Народното събрание. Все повече хора се питат може ли да се разчита на депутат, който закъснява за полагане на клетва?

Марков се представя за председател на ПП „Величие“, но в регистъра за политическите партии за председател е вписана Албена Пекова.

Не е ясно кога партията е успяла да проведе необходимите по устав мероприятия за избор на нов председател.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News