Орбан смята, че ЕС не е достатъчно силен, за да го приеме Русия на сериозно

Орбан смята, че ЕС не е достатъчно силен, за да го приеме Русия на сериозно

Според унгарския премиер Европейският съюз трябва да „покаже сила“ и да даде да се разбере на Руската федерация, „че е наясно с наличието на интереси и от двете страни“.

Европейският съюз не е достатъчно силен, за да го приеме Русия на сериозно. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан в разговор с бившия австрийски канцлер Волфганг Шусел.

„Не е въпрос на доверие, нашият проблем е липсата на сила. Ние, европейците, не сме достатъчно силни, за да ни вземат руснаците на сериозно. Това е игра на власт“, цитира вестник Die Presse думите на Орбан.

Според него Европейският съюз трябва да „покаже сила“ и да даде да се разбере на Русия, че признава наличието на интереси и от двете страни.

„На тази основа могат да се сключват споразумения“, смята премиерът.

„Украйна не дава никаква допълнителна сигурност на нас, европейците, защото повечето от нас вече са членове на НАТО, която е много по-силна от Русия“, смята Орбан. „Няма опасност Русия да нападне член на НАТО.“

Според премиера сегашните събития в Украйна не могат да се сравняват с унгарското въстание от 1956 г. „За разлика от Унгария тогава, те (украинците) не защитават Европа“, каза политикът. 

Източник: tass.ru  Превод и редакцияОТ УПОР

Още новини четете в категория Новини