Мишката Денков изстиска снощи мокрия си памперс върху националната сигурност на България

Мишката Денков изстиска снощи мокрия си памперс върху националната сигурност на България
Мишката Денков поиска оставката на шефа на ДАНС. И изговори куп лъжи на живо от Министерски съвет, без да му мигне окото. Нагла мишка е Денков, но е обречена мишка. Ако не й мине котка път, няма как да не падне в капана.

Мишката Денков е подигравка дори за мишето съсловие. Толкова жалко и недостойно е това същество с големи месести уши.

Мишката Денков изстиска снощи мокрия си памперс върху националната сигурност на България. Или поне върху онова, което е останало от нея. И всичко стана в миша урина.

Пламен Тончев не предаде своя заместник, просто защото Денев си свърши работата. Тончев постъпи като мъж и професионалист. Но мишката Денков няма как да разбере това. Защото е мишка.

Мишката Денков е слуга на един завършен лъжец. Лъжецът Петков. Онзи небългарин, който продаде България на чужд господар и унижи Конституцията пред очите на целия народ. Онзи, който с мисловното си фъфлене, отдавна предизвиква единствено презрение у всички.

Невероятно е, че днес сме в ситуация, в която може да разчитаме единствено на хора като Борисов и Пеевски. За да ни спасят от похода на мишките. Невероятно е, но е факт. Разбира се, пумпалът Борисов е непредвидим. Именно, защото е пумпал. Що се отнася до Пеевски пък, то за него сега е моментът да стане шеф на ДАНС. Щото от РазГрадската десница днес много биха харесали това.

За мишките и хората е темата, би казал другарят Стайнбек, поглеждайки многозначително към Румен Радев. Тъй като сега ще видим какво точно имаме за президент…

И накрая, отново – Мишката Денков поиска оставката на шефа на ДАНС. Ето какво коментира по този въпрос един американски класик:

“Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата е сложил капан за мишки. Тя разказала за това на кокошката, овцата и кравата. Но те й отговорили:

„Капанът за мишки е твой проблем, не наш!”

Малко по-късно в капана се хванала змия и ухапала жената на фермера. Опитвайки се да я излекуват, сварили на жената супа от кокошката. После заклали овцата, за да нахранят всички, пристигнали да навестят болната. И накрая заклали кравата, за да нахранят гостите, дошли на погребението.

И през цялото време мишката наблюдавала от дупката си и мислела за нещата, които са чужд проблем, докато не станат твой.“

Васил Петев

Източник: MEDIAMALL

Четете още новини в секция ПОЛИТИКА.