Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли възможността за временно прекратяване на огъня

Новите нацисти от „Хамас“ ще извършат нови кланета
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли временно прекратяване на огъня с Хамас в Газа докато не бъдат освободени всички израелски заложници.

Израелският лидер обяви позицията си след разговори с американския държавен секретар Антъни Блинкен, който призова за хуманитарна пауза в сраженията. Утре в Йордания Блинкен ще разговаря с колегите си от Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ и Египет. Ще участват и палестински представители.

В първо изявление от началото на войната лидерът на Хизбула посочи, че разширяването на конфликта в Близкия изток е реалистична възможност. Шейх Насрала предупреди Израел, че ще направи огромна грешка ако предприеме изпреварващ удар срещу Ливан.

Израел нанесе въздушен удар срещу линейка в град Газа, за която твърди, че е превозвала лидери на Хамас. Според палестинската групировка обаче линейката е евакуирала ранени към южната част на Ивицата.

Франция съобщи, че на 9 ноември организира международна хуманитарна конференция за координиране помощта за Газа. От израелски удари пострадаха Френският институт в Газа и местното бюро на агенция Франс прес.

Още новини четете в секция СВЯТ.