Красимир Каракачанов за скандала с ракетите С 300: Да оставиш България без ракети, незащитена, това означава, че си престъпник!

Красимир Каракачанов за скандала с ракетите С 300: Да оставиш България без ракети, незащитена, това означава, че си престъпник!
 
Здравейте, г-н Каракачанов! От MEDIAMALL искаме да чуем Вашето професионално и експертно мнение, като бивш министър на отбраната, относно желанието на правителството да подари на Украйна българските ракети C300?

– Аз съм служил в Зенитно-ракетни войски на ракетите C200. Комплексите С200 и С300 са единствената надеждна към този момент защита на България и ако някой иска да ги подари, този човек е престъпник и главния прокурор трябва незабавно да го арестува. Към този момент нито има проект за закупуване на нови, нито някой ни предлага да замени съществуващите комплекси С 200 и С 300 с други, тоест да ни ги подари някой. И ти да оставиш българската територия незащитена от въздуха, това означава, че си престъпник, който трябва да бъде съден и вкаран в затвора.

Как ще коментирате варианта, който се обсъжда, че само ракетите ще се подарят на Украйна?

– Този вариант, който се лансира, че те щели да дадат само ракетите е все едно да си дадеш на пушката патроните и какво ще правиш с пушка без патрони на фронта? Без патрони тя за нищо не става. Явно тези хора не ги интересува сигурността на България. Явно зависимостта отвън е по-голяма. Всеки един министър и всеки един военен, какъвто е бил и Тагарев е полагал клетва, а в клетвата ясно и категорично е записано, че той ще се ръководи само и единствено от интересите на българския народ и от законите и Конституцията на Република България. Това, което са решили да правят, ако тръгнат да го правят, може да бъде наречено само по един начин – национално предателство. И ако сега главният прокурор проспи този случай тези хора един ден ще бъдат съдени, защото тази ултралиберална антибългарска власт няма да съществува вечно.

 

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини