АКТУАЛНИ

Коалицията ПП-ДБ-СС стана отново за смях

Коалицията ПП-ДБ-СС стана отново за смях

Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ („Спаси София“) в Столичния общински съвет стана за смях. Те искат да изритат от СОС своя човек Благовест Георгиев.

Той предизвика катастрофа, след като е седнал пиян зад волана. Реакцията на неговите хора идва след близо два месеца и половина. Направо действат със скоростта на светлината.

Неговият колега Симеон Ставрев е категоричен, че Георгиев е бил пиян във въпросната вечер.

Двамата са били на събиране на кмета на „Оборище“, на което са присъствали и други общински съветници, както и районни кметове.

„Да твърди, че не е бил пиян е пълен абсурд. Това е крайна наглост“, заяви Ставрев.

„Благо определено беше пиян на това събитие, със сигурност мога да кажа това нещо. Това, което той казва, е абсолютна наглост“, допълни той.

Симеон Ставрев обясни, че си е тръгнал преди него и не е знаел, че е с кола и ще се качи на нея.

„Ако знаех, щях да му кажа да не се качва“, допълни общинският съветник.

„Той беше пиян и това, че е отказал кръвен тест и дрегер само доказва, че иска да се скрие от правосъдието. Според мен този човек няма никакво място в общинския съвет.

Като говори за морал и за всичките проблеми, които изброи, е абсолютно изопачаване на нещата. Това е абсолютно недопустимо“, заяви Симеон Ставрев.

Според него Благовест Георгиев е „напазаруван“ от някоя от другите групи и ще обслужва други интереси.

Благовест Георгиев от своя страна бе категоричен, че няма да си подаде оставката като общински съветник. Обясни, че е бил в шок и не е взел правилно решение.

Приема за грешка, че е отказал да даде проба за алкохол. Категоричен е, че не е шофирал пиян.

От групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ („Спаси София“) в Столичния общински съвет настояха общинският съветник Благовест Георгиев незабавно да си подаде оставката.

Това каза председателят на групата на ПП-ДБ-СС в СОС Борис Бонев, малко след като Георгиев изложи официалната си позиция за случката. По думите му Благовест Георгиев няма място в тази институция.

 

Източник: БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News